torstai 18. lokakuuta 2012

Demi-lehtijuttu (11/2012)

Klikkaa suuremmiksi

Vie minut kotiin

One Directionin Liam Payne ei ärsyynny samoista asioista kuin hänen faninsa. Sen sijaan hän liikuttuu koti-ikävästä ja flash mobeista.

"Älkää kysykö ainakaan poikien parisuhteista. Unohtakaa tylsät ja itsestään selvät kysymykset!"

One Direction -fanit harmittelevat Demi.fissä ja Demin Facebook-sivulla, että bändistä on tehty liikaa tylsiä haastatteluja. Onneksi heillä on ehdottaa liuta kysymyksiä, joista parhaat pääsimme esittämään Liam Paynelle.

On syyskuinen perjantai-iltapäivä, kun Liam, 19, vastaa puhelimeen pirteänä ja hyväntuulisena. Laulaja saa heti kertoa, onko hän fanien kanssa samaa mieltä tylsistä toimittajista.

‒ Tyttöystävistä uteleminen ei oikeastaan ärsytä minua, sillä ymmärrän, että ihmissuhteemme kiinnostavat faneja. Yritän kuitenkin pitää yksityiselämäni yksityisenä, Liam sanoo kohteliaasti.

Ihan kaikkeen Liam ei osaa suhtautua ärtymättä. Esimerkiksi hänen puhelimensa soi niin usein, että laulaja kyllästyisi mihin tahansa soittoääneen hetkessä. Siksi puhelin on aina äänettömällä. Lisäksi Liam myöntää, että häntä pitkästyttää vastata uudestaan ja uudestaan samoihin kysymyksiin.

‒ Meiltä kysytään koko ajan, kuka on tyttöystäväsi, keneen julkkikseen olet ihastunut tai tappeletteko usein. Joskus tekisi mieli sanoa toimittajalle, että katso vaikka Googlesta, Liam nauraa.

Mistä sitten haluaisit puhua haastatteluissa?

‒ Ihan mistä vain. Jutteleminen on mukavaa.

Kamala koti-ikävä

Fanit janoavat tietoa One Directionin toisesta albumista, joka ilmestyy marraskuussa. Pyydän Liamia kuvailemaan sitä kolmella sanalla.

‒ Apua! Ihan kamala kysymys. En pysty mitenkään kuvailemaan sitä vain kolmella sanalla.

Lopulta selviää, ettei fanien tarvitse pelätä täyttä suunnanmuutosta. Liam selittää, että bändi pyrki tekemään toisesta levystä samantyyppisen kuin ensimmäisestä, koska se onnistui niin hyvin. Laulut ovat kuitenkin tällä kertaa paljon merkityksellisempiä bändin pojille, sillä he saivat kirjoittaa osan niistä itse.

‒ Kirjoitimme yhden biiseistä viime vuoden kiertueella. Se kertoo siitä, miten paljon kaipaamme kotiin ja ikävöimme erityisesti jotakuta tärkeää siellä. Kappalee merkitsee minulle paljon.

Tämä on helppo uskoa. Huhujen mukaan Liamin tyttöystävä Danielle Peazer jätti Liamin, koska ei jaksanut enää sitä, että poikaystävä oli aina poissa.

Bändi nimesi albuminsa itse. Take Me Home (vie minut kotiin) viittaa varmaan myös koti-ikävään?

‒ Kyllä. Välillä minusta tuntuu, että koti-ikävä vaivaa koko ajan, koska olemme niin paljon kiertueella. Toisaalta nimi on myös viesti faneille: vie levy kotiisi, sillä sitähän me tietystä haluamme. Kolmas merkitys tulee siitä, että klubilla tekee mieli sanoa kauniille tytölle: Vie minut kotiisi!

Terveisiä Suomeen

Suomalaiset directionerit, eli 1D-fanit, tekivät viime toukokuussa mahtavan flash mobin. Siinä sadat tytöt tanssivat 1D-biisien tahtiin etukäteen suunnittellun koreografian mukaan. Onko Liam nähnyt videon?

‒ En ole nähnyt suomalaisten flash mobia mutta olen kuullut, että niitä on järjestetty. Minun pitää ehdottomasti mennä YouTubeen katsomaan se heti tämän haastattelun jälkeen.

Liam on liikuttunut siitä, miten suuren vaivan 1D -flash mobin suunnittelijat ja siihen osallistuneet tytöt ovat nähneet. Kyselen, mitä muuta Liam tietää Suomesta.

‒ Apua, olen todella huono maantieteessä, Liam sanoo vähän nolona.

Kerron, että Suomi sijaitsee Venäjän ja Ruotsin välissä.

‒ Aivan, niin ajattelinkin. Meillä on kiertuetiimissä suomalainen nainen, joten Suomi on minulle jonkin verran tuttu.

Liam haluaa tietää, milaisia suomalaiset ovat. Vastaan, että ainakin suomalaiset tytöt ovat fiksuja ja hauskoja, ehkä välillä hiljaisempia kuin ruotsalaiset.

‒ Kuulostaa hyvältä, painan tämän muistiin, hän kommentoi.

Liam kertoo, etteivät pojat pysty itse vaikuttamaan kiertuemaihin, vaan levy-yhtiö hoitaa keikkajärjestelyt. Päivämääriä ja paikkoja on niin paljon, että hänen on toisinaan vaikea pysyä perillä siitä, mihin tie vie seuraavaksi. Saadaanko bändi vihdoin Suomeen?

‒ En osaa sanoa. Yritämme kyllä ehtiä mahdollisimman moneen paikkaan. Kiitä kaikkia 1D-faneja puolestani ja lähetä heille pahoitteluni, ettemme ole käyneet vielä Suomessa. Tulemme aivan varmasti sinne mahdollisimman pian!

Kuvateksti:
‒ Uskon, että One Direction on koossa vielä viiden vuoden päästä. En keksi mitään syytä, miksi yhtäkkiä eroaisimme. Ainakin ystävyys jatkuisi varmasti, vaikka bändiä ei olisi, Liam sanoo.

2 kommenttia: